Kokoomuksen sääntömääräinen puoluekokous pidettiin syyskuun 4.-6. viikonloppuna Porin Isonmäen jäähallissa. Koronatilanteen vuoksi ainoastaan valtakirjalla olevat edustajat ja sääntömääräiset edustajat saivat osallistua. Lisäksi osallistujilla oli mahdollisuus osallistua etänä useissa eri etäkokouspisteissä. Tuusulan Kokoomuksen edustajat Kalle Ikkelä, Lilli Salmi, Tarja Hartman, Maarit Bergman, Petri Vuollet, Tomi Tervo ja Sakari Mäkinen olivat Porissa.

Kokouksessa käsiteltiin Kokoomuksen periaateohjelma joka linjaa puolueen periaatteita ja tavoitteita seuraavien vuosien aikana. Lue uusi periaateohjelma tästä linkistä https://www.kokoomus.fi/periaateohjelma/.

Kokouksessa hyväksyttiin myös uudet puolueen säännöt. Säännöissä on muutoksia mm. puoluekokousedustusten määräytymiselle. Jatkossa valtakirjoja jaetaan 900kpl ja ne jaetaan jäsenmäärän suhteessa piirien ja liittojen kesken, sekä myös piirien sisällä.

Näiden lisäksi puoluekokouksessa käsiteltiin useita yhdistysten jättämiä aloitteita. Puoluekokouksessa kokeiltiin sähköistä äänestämistä ensimmäistä kertaa ja se osoittautui toimimattomaksi.

Puoluekokouksessa valittiin puoluevaltuuston jäsenet seuraavalle kahdelle vuodelle. Puoluevaltuusto on puolueen ylin päättävä elin puoluekokousten välillä. Tuusulan Kokoomuksen puheenjohtaja Kalle Ikkelä valittiin puoluevaltuuston varajäseneksi.

Mielenkiintoisimmat äänestykset olivat puoluevaltuuston puheenjohtajan valitseminen ja puolueen varapuheenjohtajien valitseminen. Puoluevaltuuston puheenjohtajavaalin voitti Lapin vaalipiirin kansanedustaja Heikki Autto. Toisena ehdokkaana oli Helsingin varapormestari Pia Pakarinen. Puolueen varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Häkkänen, Elina Lepomäki ja Anna-Kaisa Ikonen. Neljäntenä ehdokkaana oli Mari-Leena Talvitie. Paljon onnea valituille ja kiitos Pialle ja Mari-Leenalle ehdokkuudesta!

Petteri Orpo jatkaa seuraavat kaksi vuotta puolueen puheenjohtajana.
Elinan kirja oli myynnissä kaverihintaan ja sen sai allekirjoituksen kanssa tietysti.
Missä Antti, siellä Maarit ja Tarja ottamassa valokuvia. 🙂
Lilli sai ihan oman kuvan. Tämä lienee jo kehystetty?
Kasvomaskit päällä kokouspaikalla.
Valitut puheenjohtajat lavalla.
Antti löytyi Porin yöstä ja joutui tuusulalaisten grillattavaksi.
Suomen lippu saapui kokouspaikalle.