Kokoomuksen valtuustoryhmä ja Tuusulan Kokoomus-yhdistykset eivät hyväksy kuntaveron korotusta ennen kuin muut keinot kunnan talouden tasapainottamiseksi on käyty vakavasti läpi.

”Kokoomus on tuonut esiin johdonmukaisesti sen, että kuntalaisten kukkaroille kääntyminen on aivan viimesijainen vaihtoehto. Tuusulan päättäjien tulee tehdä enemmän töitä sen eteen, että kaikki mahdolliset muut keinot talouden pelastamiseksi otetaan käyttöön ennen veronkorotuksia”, toteaa Tuusulan Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilmari Sjöblom.

Ensisijaisia keinoja ovat muun muassa kunnan vajaakäytöllä olevan kiinteistöomaisuuden realisointi, tonttikaupan jouduttaminen tonttien myyntihintoja ja vuokraehtoja tarkastamalla, investointien priorisointi sekä jaksottaminen pidemmälle aikavälille sekä kunnan tehtävien arviointi. Tuusulan Kokoomus on esittänyt prosentin tuottavuusleikkuria kaikkiin kunnan käyttötalousmenoihin toiminnan tehokkuuden lisäämiseksi.

”Maan vasemmistovetoinen hallitus on tehnyt jo polttoaineveroon kohdistuvan korotuksen ja suunnittelee lisää veronkorotuksia ja uusia veroja jo tämän syksyn budjettiin. Tästäkin syystä Tuusulan tulee pitäytyä veronkorotuksilta, sillä Suomessa on vain yhdet veronmaksajat,” Sjöblom muistuttaa.

Tuusulan Kokoomusyhdistykset vetoavat myös Tuusulan vetovoiman puolesta. ”Alhainen veroprosentti tuo kuntaan uusia asukkaita. Tuusula pystyy tuottamaan ydinpalvelut laadukkaasti ja hyvin ilman verojen korotustakin. Rönsyistä on kuitenkin osattava tiukan paikan tullen luopua”, Sjöblom tiivistää.

Kunnanhallitus keskustelee esityksestä kuntaveron korottamiseksi 19,5 prosentista 19,75 prosenttiin tulevan maanantain kunnanhallituksen kokouksessa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä

Kokoomuksen Tuusulan kunnallisjärjestö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *