Yritysvierailu: Juha Snell Oy – Faster

Tuusulan Kokoomuksen tavoitteena on käydä säännöllisesti vierailemassa kunnan alueella toimivissa yrityksissä. Vierailujen tarkoituksena on syventää jäsenistömme tietoa paikallisista yrityksistä ja käydä vuoropuhelua yrittäjien kanssa kunnan toiminnan kehittämiseksi. Torstaina 24.9.2020 kävimme vierailulla Juha Snell Oy:n venetehtaalla ja jäsenistömme innokkaimmat veneilijät olivatkin laittaneet ostohousut jalkaan – melkoisella varmuudella Faster-venekauppoja hierotaan viimeistään vuoden 2021 venemessuilla! Venetehtaan kierroksen isäntänä meillä oli yrityksen toimitusjohtaja Jani Snell.

Juha Snell Oy on vuonna 1974 perustettu perheyritys, joka valmistaa Faster-merkkisiä alumiiniveneitä Tuusulan Kellokoskella. Ensimmäiset Faster-alumiiniveneet valmistuivat vuonna 1978. Yritys on tehnyt alihankintana monenlaisia metallitöitä, mutta ajan kuluessa ja sukupolvenvaihdoksen myötä toiminta on keskittynyt vain alumiiniveneiden valmistukseen.

Faster-veneet ovat tunnettuja veneharrastajien keskuudessa laadustaan ja veneet ovat saaneet toistuvasti hyviä arvosteluita alan lehdissä. Yrityksellä on melko tasainen liikevaihto vuodesta toiseen, ollen 5,6 miljoonaa euroa vuonna 2019. Yritys on ollut viimeiset vuodet voitollinen eikä ole koskaan lomauttanut yhtään työntekijää. 90-luvun lamassa omistajat eivät maksaneet itselleen palkkaa, mutta siitäkin selvittiin. Koronakriisi on toistaiseksi tuonut venetehtaalle positiivisia laineita – suomalaiset panostavat mökkeilyyn ja veneilyyn samalla kun ulkomaanmatkat ovat vähentyneet.

Alihankkijalta tulleita valmiita osia

Faster-veneitä tehdään Kellokoskella noin 30 ihmisen voimin, suurin osa heistä on töissä tuotannossa. Sen lisäksi, että yritys on siirtynyt suvussa seuraavalle sukupolvelle, on osa tuotannon työntekijöistä löytynyt seuraavasta sukupolvesta. Myös muualle lähteneet työntekijät ovat monesti palanneet takaisin Kellokosken venetehtaalle. Tätä me tarvitsemme Suomessa lisää – työnantajia, joiden palvelukseen palataan mielellään!

Veneiden tekeminen on pitkälti käsityötä. Valmiiksi leikatut ja taivutetut osat ostetaan suomalaisilta alihankkijoilta ja alumiini on peräisin Keski-Euroopasta. Venetehtaalla tehdään taivutuksia isompiin alumiiniosiin ja hitsataan erilaisia pienempiä kokonaisuuksia yhteen, esim. istuinlaatikot ja polttoainesäiliöt. Veneiden rungot hitsataan käsin Kellokosken venetehtaalla ja prosessin eri osien näkeminen paikan päällä on mahtava kokemus. Nämä veneet kestävät isältä / äidiltä pojalle / tyttärelle.

Kappalemäärin mitattuna huviveneet ovat isoin osa myyntiä ja tuotantoa. Huviveneet menevät pääosin Suomen ja Ruotsin markkinoille. Hyötyveneet ovat pääasiassa julkishallinnon tilaamia ja niissä merkitsee hankintalaista johtuen enemmän hinta kuin brändi. Hyötyveneiden markkinoita löytyy Saksasta asti, toki kotimainen julkishallinto on myös merkittävä ostaja. Hyötyveneiden käyttökohteita ovat mm. pelastus-, partiointi- ja tavarankuljetustehtävät.

Valmista saumaa
Levytyökone

Venetehdas oli Kellokosken Rajalinnan teollisuusalueen ensimmäisiä yrityksiä ja on laajentanut tuotantotilojaan tasaiseen tahtiin. Ennen Rajalinnaan siirtymistä yritys toimi Kellokosken ruukin alueella. Tuotantotilojen laajentamisen yhteydessä venetehdas on törmännyt muutamiin ongelmiin Tuusulassa: rakennusluvan saaminen kesti laajennuksen kohdalla aivan liian pitkään ja viimeisimmän laajennuksen kohdalla kaavamuutoksen materiaalit piti tuottaa itse, muuten kaavamuutos olisi ollut pinon pohjimmaisena.

Rungot hitsataan käsityönä
Tämä runko kestää!
Runko hitsattu
Henkka ja Lilli laaduntarkkailussa
Immaa mietitytti onko 115hp riittävästi Tuusulanjärvelle
Hyötyveneitä lähdössä Saksaan

Juha Snell Oy:n aikaisemmat kokemukset rakennuslupien käsittelyajoista Tuusulassa ja kaavamuutosten jäykkyydestä sekä hitaudesta herättävät ajatuksia millainen olisi ideaali tilanne: julkishallinnolla tulisi olla palvelulupaus hakemusten käsittelyaikojen osalta sekä selkeä toimintatapa yksittäisten toimijoiden tekemien kaavamuutoshakemusten käsittelyn osalta. Jos kaavamuutoksen materiaalin tekeminen on jätetty hakijan vastuulle, tulee hakijalle syntyneet kustannukset ottaa huomioon perittäessä hakijalta korvausta kaavamuutoksen myötä syntyneestä lisärakennusoikeudesta. Kaavamuutosprosessin tulee olla ketterä, ennustettava, nopea ja kohtuullinen kaikkia osapuolia kohtaan! Vierailusta löytyi konkreettinen tavoite Tuusulan Kokoomuksen kuntavaaliohjelmaan. Kaavoituksessa on nykyisen valtuustokauden aikana ja apulaispormestari Mika Mäki-Kuhnan toimesta yritysten tarpeet nostettu korkeimmalle prioriteetille.

Toinen kritiikin kohde menee Järvenpään ammattiopisto Keudalle. Aikaisemmin kun ammatillinen koulutus on ollut Keravalla niin venetehtaalla on riittänyt opiskelijoita harjoittelussa, nyt venetehtaalle ei ole oltu edes yhteydessä. Järvenpään Kokoomus ottanee tästä kopin.

Uusilla lippiksillä kuntavaalien aallokkoa kohti!

Kiitokset Juha Snell Oy:lle ja Jani Snellille vierailun järjestämisestä!

Puoluekokous 2020

Kokoomuksen sääntömääräinen puoluekokous pidettiin syyskuun 4.-6. viikonloppuna Porin Isonmäen jäähallissa. Koronatilanteen vuoksi ainoastaan valtakirjalla olevat edustajat ja sääntömääräiset edustajat saivat osallistua. Lisäksi osallistujilla oli mahdollisuus osallistua etänä useissa eri etäkokouspisteissä. Tuusulan Kokoomuksen edustajat Kalle Ikkelä, Lilli Salmi, Tarja Hartman, Maarit Bergman, Petri Vuollet, Tomi Tervo ja Sakari Mäkinen olivat Porissa.

Kokouksessa käsiteltiin Kokoomuksen periaateohjelma joka linjaa puolueen periaatteita ja tavoitteita seuraavien vuosien aikana. Lue uusi periaateohjelma tästä linkistä https://www.kokoomus.fi/periaateohjelma/.

Kokouksessa hyväksyttiin myös uudet puolueen säännöt. Säännöissä on muutoksia mm. puoluekokousedustusten määräytymiselle. Jatkossa valtakirjoja jaetaan 900kpl ja ne jaetaan jäsenmäärän suhteessa piirien ja liittojen kesken, sekä myös piirien sisällä.

Näiden lisäksi puoluekokouksessa käsiteltiin useita yhdistysten jättämiä aloitteita. Puoluekokouksessa kokeiltiin sähköistä äänestämistä ensimmäistä kertaa ja se osoittautui toimimattomaksi.

Puoluekokouksessa valittiin puoluevaltuuston jäsenet seuraavalle kahdelle vuodelle. Puoluevaltuusto on puolueen ylin päättävä elin puoluekokousten välillä. Tuusulan Kokoomuksen puheenjohtaja Kalle Ikkelä valittiin puoluevaltuuston varajäseneksi.

Mielenkiintoisimmat äänestykset olivat puoluevaltuuston puheenjohtajan valitseminen ja puolueen varapuheenjohtajien valitseminen. Puoluevaltuuston puheenjohtajavaalin voitti Lapin vaalipiirin kansanedustaja Heikki Autto. Toisena ehdokkaana oli Helsingin varapormestari Pia Pakarinen. Puolueen varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Häkkänen, Elina Lepomäki ja Anna-Kaisa Ikonen. Neljäntenä ehdokkaana oli Mari-Leena Talvitie. Paljon onnea valituille ja kiitos Pialle ja Mari-Leenalle ehdokkuudesta!

Petteri Orpo jatkaa seuraavat kaksi vuotta puolueen puheenjohtajana.
Elinan kirja oli myynnissä kaverihintaan ja sen sai allekirjoituksen kanssa tietysti.
Missä Antti, siellä Maarit ja Tarja ottamassa valokuvia. 🙂
Lilli sai ihan oman kuvan. Tämä lienee jo kehystetty?
Kasvomaskit päällä kokouspaikalla.
Valitut puheenjohtajat lavalla.
Antti löytyi Porin yöstä ja joutui tuusulalaisten grillattavaksi.
Suomen lippu saapui kokouspaikalle.

Tuusulan kokoomusyhdistykset valitsivat kuntavaaliehdokkaita Suomen tärkeimpään vaaliin

Tuusulassa toimivat kokoomusyhdistykset valitsivat keskiviikkona 26.8. kokouksessaan ensimmäiset 24 ehdokasta vuoden 2021 kuntavaaleihin.

Kuntavaaleissa ratkaistaan se, miten tuusulalaisten arjen kannalta keskeisimmät palvelut, kotiseutu ja lähiympäristö kehittyvät tulevina vuosina. Kokoomus haluaa rakentaa vetovoimaista, dynaamista ja tasapainoisen kuntatalouden varaan rakentuvaa kotikuntaa. Näiden tavoitteiden saavuttamisessa keskeisessä roolissa ovat eteenpäin katsovat ja osaavat ehdokkaat. Kokoomuksen ehdokkaat edustavat kaikkia ammatti- ja ikäryhmiä ja tulevat eri puolilta Tuusulaa.

Nyt nimetyt ehdokkaat ovat:

 1. Ahlgren Jukka, 63
 2. Ahola-Leppänen Mirja, 61
 3. Ellonen Antti, 44
 4. Hartman Tarja, 62
 5. Heino Mika, 54
 6. Hämäläinen Seppo, 62
 7. Ikkelä Kalle, 43
 8. Joensuu Keimo, 60
 9. Kervinen Sanna, 52
 10. Korpinen Topi, 22
 11. Laakso Pekka, 71
 12. Lundberg Vesa, 36
 13. Mäkinen Sakari, 32
 14. Raevuori Ville, 57
 15. Renholm Minna, 53
 16. Rosenqvist Ulla, 64
 17. Salmi Lilli, 34
 18. Sjöblom Ruut, 44
 19. Ukkola Esa, 55
 20. Untamo Lauri, 46
 21. Vaherlehto Eemi, 18
 22. Vainionpää Mari, 43
 23. Vuollet Petri, 52
 24. Åvall Laura, 36

Kokoomusyhdistykset jatkavat aktiivista ehdokashankintaa ja nimeävät seuraavat ehdokkaat sääntömääräisessä syyskokouksessa. Ehdokkaiden nimeämisen lisäksi kokoomusyhdistykset ottivat kokouksessaan kantaa kuntatalouden vaikeaan tilanteeseen. Tuusulan suunnittelemat kunta- ja kiinteistöveron korotukset eivät ole hyväksyttävissä tilanteessa, jossa kuntalaisten käytettävissä olevia tuloja kiristävät paitsi valtakunnan hallituksen tekemät veroja kiristävät linjaukset, mutta myös monia tuusulalaisia perheitä koskevat yritysten vaikeasta tilanteesta johtuvat irtisanomiset ja lomautukset. Kuntataloutta tuleekin tervehdyttää ensisijaisesti muilla keinoin, kuten kiinteistöomaisuutta järkeistämällä ja investointeja jaksottamalla, mutta myös aktiivisemmalla tonttipolitiikalla.

Lisätiedot:

Kalle Ikkelä
Kokoomuksen Tuusulan kunnallisjärjestön puheenjohtaja
kalle.ikkela@gmail.com

0

Vielä ei ole veronkorotusten aika

Kokoomuksen valtuustoryhmä ja Tuusulan Kokoomus-yhdistykset eivät hyväksy kuntaveron korotusta ennen kuin muut keinot kunnan talouden tasapainottamiseksi on käyty vakavasti läpi.

”Kokoomus on tuonut esiin johdonmukaisesti sen, että kuntalaisten kukkaroille kääntyminen on aivan viimesijainen vaihtoehto. Tuusulan päättäjien tulee tehdä enemmän töitä sen eteen, että kaikki mahdolliset muut keinot talouden pelastamiseksi otetaan käyttöön ennen veronkorotuksia”, toteaa Tuusulan Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilmari Sjöblom.

Ensisijaisia keinoja ovat muun muassa kunnan vajaakäytöllä olevan kiinteistöomaisuuden realisointi, tonttikaupan jouduttaminen tonttien myyntihintoja ja vuokraehtoja tarkastamalla, investointien priorisointi sekä jaksottaminen pidemmälle aikavälille sekä kunnan tehtävien arviointi. Tuusulan Kokoomus on esittänyt prosentin tuottavuusleikkuria kaikkiin kunnan käyttötalousmenoihin toiminnan tehokkuuden lisäämiseksi.

”Maan vasemmistovetoinen hallitus on tehnyt jo polttoaineveroon kohdistuvan korotuksen ja suunnittelee lisää veronkorotuksia ja uusia veroja jo tämän syksyn budjettiin. Tästäkin syystä Tuusulan tulee pitäytyä veronkorotuksilta, sillä Suomessa on vain yhdet veronmaksajat,” Sjöblom muistuttaa.

Tuusulan Kokoomusyhdistykset vetoavat myös Tuusulan vetovoiman puolesta. ”Alhainen veroprosentti tuo kuntaan uusia asukkaita. Tuusula pystyy tuottamaan ydinpalvelut laadukkaasti ja hyvin ilman verojen korotustakin. Rönsyistä on kuitenkin osattava tiukan paikan tullen luopua”, Sjöblom tiivistää.

Kunnanhallitus keskustelee esityksestä kuntaveron korottamiseksi 19,5 prosentista 19,75 prosenttiin tulevan maanantain kunnanhallituksen kokouksessa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä

Kokoomuksen Tuusulan kunnallisjärjestö

0

Kunnallisjärjestön kevätkokous 2020

Kokoomuksen Tuusulan kunnallisjärjestö on 29.6. kevätkokouksessaan täydentänyt hallituksen kokoonpanoa valitsemalla uusiksi jäseniksi Tuusulan Kokoomuksesta Tapio Tammilehdon, Maarit Bergmanin, Tarja Hartmanin ja Pekka Laakson. Kalle Ikkelä valittiin puheenjohtajaksi loppuvuodeksi 2020. Kokouksessa kuultiin valtuustoryhmän terveiset ajantasaisesta kunnallispoliittisesta tilanteesta. Kokouksen puheenjohtajana toimi Ruut Sjöblom.

Tuusulan kokoomusyhdistykset asettivat tavoitteekseen olla suurin ryhmä kuntavaaleissa 2021!

—————

TIEDOTE
Tuusulan kokoomusyhdistykset tiivistävät yhteistyötä


Kokoomuksen Tuusulan Kunnallisjärjestö kokoontui sääntömääräiseen kevätkokoukseen 29.6. Paikalla olivat edustettuina kaikki Tuusulassa toimivat kokoomusyhdistykset: Tuusulan Kokoomus, Tuusulanjärven Kokoomus ja Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset. Myös Kokoomuksen valtuustoryhmä oli edustettuna kokouksessa.
Kunnallisjärjestö täydensi hallitustaan loppuvuodeksi 2020 valitsemalla puheenjohtajaksi Kalle Ikkelän ja uusiksi hallituksen jäseniksi Laura Åvallin, Tapio Tammilehdon, Maarit Bergmanin, Pekka Laakson ja Tarja Hartmanin.
Kokouksessa kuultiin valtuustoryhmän terveiset ajantasaisesta kunnallispoliittisesta
tilanteesta. Kokouksen osanottajat olivat huolissaan kunnan kasvavasta velkataakasta sekä julkisuudessa olleista puheista lipsua yhdessä sovitusta palveluverkkosuunnitelmasta. Koronan aiheuttamat ongelmat kuntatalouteen ovat merkittäviä ja vastuullinen taloudenhoito tulee olemaan seuraavan valtuustokauden keskeinen haaste.
Ehdokashankinta vuoden 2021 kuntavaaleihin on käynnissä ja Tuusulan kokoomusyhdistykset kannustavat vastuullisesta kuntapolitiikasta, kestävästä taloudenhoidosta ja myös pitkällä aikavälillä laadukkaiden palveluiden turvaamisesta kiinnostuneita tuusulalaisia liittymään mukaan ehdokkaiksi Kokoomuksen listalle. Ehdokkaaksi voi ilmoittautua jäsenyhdistysten puheenjohtajille:
Tuusulan Kokoomus, Kalle Ikkelä p. 040 842 2535
Tuusulanjärven Kokoomus, Laura Åvall p. 050 361 7511
Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset, Sari Vilén p. 050 040 5818
Kokoomusyhdistykset yhdessä valtuustoryhmän edustajien kanssa sitoutuivat rakentavaan yhteistyöhön, toisia kunnioittavaan keskustelukulttuuriin ja asettivat tavoitteekseen olla suurin ryhmä Tuusulassa vuoden 2021 kuntavaaleissa.

0

Kevätkokous 2020

Tuusulan Kokoomuksen kevätkokous pidettiin 3.6.2020 Mikkolan koululla. Kevätkokouksen puheenjohtajana toimi Juhani Sjöblom ja sihteerinä Maarit Bergman. Yhdistys valitsi edustajansa kunnallisjärjestöön, Uudenmaan piirin kokouksiin sekä syksyn sääntömääräiseen puoluekokoukseen. Väliaikaisen lain johdosta valtakirjojen käyttö oli mahdollista ja kokouksessa oli edustettuna peräti 132 ääntä. Poliittisen tilannekatsauksen piti kansanedustaja Ruut Sjöblom.
Kokouksessa tehtiin seuraavat valinnat:
Edustajat kunnallisjärjestön kokouksiin:

 1. Kalle Ikkelä
 2. Mika Mäki-Kuhna
 3. Maarit Bergman
 4. Jarmo Vakkila
 5. Henri Koskela
 6. Tiia Kaukolampi
 7. Mika Heino
 8. Ruut Sjöblom
 9. Mirja Ahola-Leppänen
 10. Tapio Tammilehto

Edustajat Uudenmaan piirin kokouksiin:

 1. Kalle Ikkelä
 2. Mika Mäki-Kuhna
 3. Lilli Salmi
 4. Maarit Bergman
 5. Pekka Laakso
 6. Tarja Hartman
 7. Pekka Ruotsalainen
 8. Mika Heino

Edustajat puoluekokoukseen:

 1. Kalle Ikkelä
 2. Lilli Salmi
 3. Henri Koskela
 4. Mika Mäki-Kuhna
 5. Maarit Bergman
 6. Ruut Sjöblom

0

Järjestäytymisuutisia 2020

Tuusulan Kokoomuksen hallitus on järjestäytynyt vuodelle 2020 valitsemalla varapuheenjohtajaksi Mika Mäki-Kuhnan, sihteeriksi Maarit Bergmanin ja taloudenhoitajaksi Lilli Salmen.

Kokoomuksen Tuusulan kunnallisjärjestö valitsi vuodelle 2020 varapuheenjohtajaksi Kalle Ikkelän, sihteeriksi Mari Vainionpään ja taloudenhoitajaksi Sakari Simolan.

0

Valtuustoryhmän uutisia

Kokoomuksen valtuustoryhmä on järjestäytynyt vuodelle ja samalla valtuutetut Ulla Rosenqvist ja Sanna Kervinen ovat liittyneet osaksi ryhmää. Valtuustoryhmän tiedote:

Tuusulan Kokoomuksen valtuustoryhmä järjestäytyi ja samalla ryhmään liittyivät valtuutetut Ulla Rosenqvist ja Sanna Kervinen

Tuusulan kunnanvaltuuston Kokoomuksen valtuustoryhmä järjestäytyi valtuustovuoteen 2020. Valtuustoryhmän sääntöjen mukaisten järjestäytymisasioiden lisäksi valtuustoryhmä päätti hyväksyä valtuustoryhmän jäseniksi kuntavaalin jälkeen erillisen Vastuullinen oikeisto -valtuustoryhmän muodostaneet kokoomuslaiset kunnanvaltuutetut Sanna Kervisen ja Ulla Rosenqvistin.

Kokoomus on Tuusulassa nyt vahvempi, kun kaikki kokoomuslaiset kunnanvaltuutetut toimivat yhteisessä valtuustoryhmässä. Yhtenä ryhmänä pystymme entistä paremmin huolehtimaan muun muassa kunnan taloushaasteista ja elinvoimaisuuden parantamisesta, toteaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilmari Sjöblom.On hyvä, että kaikki kokoomuslaiset toimivat jatkossa yhdessä valtuustoryhmässä. Näin pystymme yhdessä parhaiten edistämään Tuusulassa meille yhteisesti tärkeitä asioita, kertoo kunnanvaltuutettu Sanna Kervinen.

Valtuustoryhmän puheenjohtajana valittiin jatkamaan Ilmari Sjöblom ja varapuheenjohtajina kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Kari Kinnunen ja kunnanhallituksen jäsen Lilli Salmi. Valtuustoryhmän sihteerinä jatkaa Arto Nätkynmäki. Valtuustoryhmän neuvottelijoiksi valittiin Lilli Salmi ja Arto Nätkynmäki. Valtuustoryhmän neuvottelijoihin valtuustoja edeltävissä valtuustoryhmien neuvotteluissa osallistuvat omien tehtäviensä perustella myös Ilmari Sjöblom, Kari Kinnunen ja apulaispormestari Mika Mäki-Kuhna.

Kokoomuksen valtuustoryhmä suunnittelee aktivoivansa ulkoista viestintäänsä ja kannustaa omalta osaltaan Kokoomuksen toiminnasta kiinnostuneita mukaan paikallisiin Kokoomus-yhdistyksiin. Seuraavat kuntavaalit on keväällä 2021 ja laadukkaan täyden ehdokaslistan kerääminen vaalitoimintaa kunnassa koordinoivan kunnallisjärjestön toimesta käynnistyy hyvissä ajoin alkaneen vuoden aikana.

Tiedustelut:Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilmari Sjöblom puh. 0400 456 404

0

Syyskokouksien päätöksiä

Tuusulan Kokoomuksen syyskokous valitsi vuoden 2020 hallituksen kokoonpanoksi:

 • Kalle Ikkelä (puheenjohtaja)
 • Maarit Bergman
 • Heidi Farén
 • Tiia Kaukolampi
 • Henri Koskela
 • Tapani Miettinen
 • Mika Mäki-Kuhna
 • Sami Oittinen
 • Lilli Salmi
 • Jarmo Vakkila

Kokoomuksen Tuusulan Kunnallisjärjestö valitsi Tuusulan Kokoomuksen jäseniä vuoden hallitukseen:

 • Riitta Nybäck (puheenjohtaja)
 • Mika Heino
 • Kalle Ikkelä
 • Tapani Miettinen
 • Mika Mäki-Kuhna
 • Pekka Ruotsalainen
 • Sakari Simola
 • Mari Vainionpää

Uudenmaan Kokoomus valitsi vuoden 2020 hallitukseen varsinaiseksi jäseneksi Tuusulan Kokoomuksen puheenjohtajan Kalle Ikkelän.

0

Tuusulan Kokoomus Petri Sarvamaan vieraana Brysselissä

Tuusulan Kokoomuksen kymmenhenkinen ryhmä kävi Brysselissä Petri Sarvamaan kutsumana tutustumassa EU:n päätöksentekoon. Lensimme Brysseliin sunnuntaina 3.2. ja sunnuntain käytimme tutustumalla Brysselin keskustaan. Maanantaina kävimme EU:n parlamentissa ja Euroopan Unionin neuvostossa. Illalla olimme Petrin isännöimällä illallisella. Tiistaina vierailimme Euroopan Komissiossa ja NATOn päämajassa.

Useimmille osallistujille matka oli ensimmäinen vierailu EU:n ytimeen. Saimme erittäin hyvän perehdytyksen EU:n päätöksentekoon ja toimielimiin. Mukana matkalla oli Kaarina Suonperä varmistamassa, että käytöstavat ovat asianmukaiset. Vastavuoroisesti Vesa Lundberg opetti Kaarinalle miten kännykällä otetaan oikeaoppinen selfie. Kaiken kaikkiaan matka oli erittäin onnistunut ja kiitos kuuluu Petrille ja hänen tiimilleen Brysselissä. Kevään vaalien yhteydessä näemme Petriä varmasti myös Tuusulassa.

Mukana matkalla olivat Riitta Nybäck, Vesa Lundberg, Mari Vainionpää, Janne Mellin, Tapani Miettinen, Sakari Simola, Henri Koskela, Lilli Salmi, Ilmari Sjöblom ja Kalle Ikkelä.